Djävulens verktyg…

Jaha ja, vad kan nu det vara, frågar man sig?

Jo, direkt citat av en ung dam någonstans i Sverige som skulle skriva sitt första CV. Verktyget som hon lärt sig hata var Microsoft Word! Varför nu detta totalsågande omdöme? Jag satte mig ner bredvid henne vid hennes dator, öppnade hennes CV och kollade vad hon gjort och ville göra. Jag höll med!

Anledningen är att Microsoft blandat ihop två ordbehandlare till en, i sin ambition att skapa det kompletta verktyget för att skriva brev och dokument. Men vi var eniga om att Microsoft rört till det milt uttryckt. Vad är det då man gjort? Jo, infört “Menyfliksområdet” samtidigt som gammal hederlig användbar ordbehandling ligger dolt för den ovane användaren.

På kort tid lärde jag henne hur vi proffs ordbehandlar i Word och vips blev hon på bättre humör och insåg att “Menyfliksområdet” är bara skit. I min förra numera slutsålda bok om Word 2007 så beskrev jag hur man egentligen ska använda Word och har i ett svagt ögonblick lovat och tänkt skriva en uppföljare för Word 2010.

He he… Hon har gett mig titeln på den boken!

Djävulens verktyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.