Att surfa på mobilsidor i budgetlurar.

Innan jag upptäckte att jag fått en norsk version av X3-02 så fann jag några olikheter mellan Nokian och Elmen som är till Elmens fördel.

Elmen kan läggas i horisontalläge vilket betyder att mobilsajternas bredd utnyttjas till fullo. I horisontalläget (upprätt) ligger markören i vägen i Elmen vilket jag brukat lösa genom att flytta den längst till höger. Flyttar jag den för långt så flyttas hela sajten en bit så att den vänstra delen försvinner på skärmen. Genom att läsa i horisontalläge så sker inte det och surfningen blir så att säga renare och mindre irriterande. Så numera surfar jag alltid i horisontalläge med Elmen. Nokian kan inte läggas i horisontalläge! Plus för Elmen!

En irriterande detalj är dock att Expressens mobilsida visar onaturligt stor text i Elmen vilket alltså Nokia inte gör. Vad det beror på får ni fråga Expressens IT-folk om. Plus för Nokian.

Så mitt betyg blir 4 för Elmen och 3 för Nokian.

2 reaktioner till “Att surfa på mobilsidor i budgetlurar.”

  1. Att Elmen inte får en femma beror på presentationen av Expressens mobilsida. Kan Nokian presentera den korrekt så borde även Elmen klara det. Därför får Elmen bara en fyra. I övrigt är Elmens enkla browser riktigt bra för mobila sajter.

  2. En annan detalj som stör lite är presentationer av sajter baserat på WordPress. Även dessa får inte riktigt plats när det gäller högermarginalen i likhet med vad jag skrev om tidigare. Funderar på att mejla konstruktören av funktionen och påpeka den lilla detaljen. Annars funkar WordPress mobila presentation alldeles förträffligt och det är som bekant inte få sajter som bygger på just WordPress.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.