Prenumerera mera!

Tidningsbranschen håller på att förändras! Från papperstidning via en kombination av pappers­tidning­prenumeranter och e-tidning till ren digital tidning som är billigare att både producera och distribuera

Att läsa brett är något som alla redan borde kunna ha råd med när massmedia förändras från papperstidningen i brevlådan till att omedelbart finnas i var mans telefon och eller surfplatta.

Kostnaden för att producera och distribuera papperstidningen är redan idag ungefär kostnaden för att prenumerera på fler e-tidningar än ”favoriten” som man haft under alla år. Oftast tidningen som på ledarsidan överensstämmer med den egna politiska grunduppfattningen.

Men en tidningsredaktion är så mycket mer än ledarsidan!

Idag är debattsidorna en källa till olika politiska vinklingar. Vill exempelvis en vänsterpolitiker nå ut, så publicerar man naturligtvis i SvD eller DN. Inte i Aftonbladet. Debatt är ju att skapa just ”Debatt”!

Ibland får jag intrycket, eftersom jag redan prenumerar brett (utan någon papperstidning) att ledarsidorna har en tendens att skriva och debattera för varandra. En typ av kollegial sandlåda ledarskribenter emellan. Dessutom behöver dessa journalister inte slanta upp några prenumerationer på konkurrenternas tidningar som vi andra. Det ingår i deras jobb att läsa vad konkurrenten publicerar vilket betyder att det handlar om självklara arbetsmaterial som exempelvis hammare och spik för en snickare.

Så om du slutar prenumerera på din älskade morgontidning gjord av papper så kan du istället prenumerera på e-tidningen plus några e-tidningar till. Välj då en blandning av e-tidningar utifrån var de befinner på den politiska skalan vänster – höger och inte bara enligt din politiska färg.

En annan effekt blir dessutom att jag hjälper till att finansiera fler tidningsredaktioner än bara, som tidigare, en enda.

Dessutom blir det lätt ytterligare intressanta tidningar vilket betyder att jag totalt ökat mina utgifter för tidningsprenumerationer. Kanske inte mycket men mer är det definitivt, jämfört med tidigare.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.