Jag ger dig min morgon (cover)

”I Give You the Morning” är en visa skriven av Tom Paxton, och inspelad av honom 1969. Fred Åkerström skrev en text på svenska som heter ”Jag ger dig min morgon”, som han spelade in 1972.

Freds vackra text och inspelning var min absoluta inspiration att lära mig denna vackra visa samt arrangera den enligt mina förutsättningar. Därför la jag till ett litet solo på munspel eftersom jag inte hade någon orkester som stöd samt ett eget litet mellanklinkande som jag tycker passar bra.

Lyssna även på Fred Åkerströms fina ”Jag ger dig min morgon”.

Sen kan du lyssna på min fina tolkning där jag sjunger och kompar mig själv på gitarr samt spelar ett litet solo på en runt halsen hängande ”käftorgel”, förlåt, munspel. Blev rätt bra om jag får säga det själv…

Inspelat hos Studio Kungsgatan på Kungsholmen i Stockholm 2019.
Producerad av Martin Bustgaard Granlund

Text med ackordanalys

Om du vill spela med eller träna in en egen tolkning av denna fina låt så kan du klicka på bilden till höger så öppnas en PDF-version av texten som du sedan kan visa på en surfplatta via Adobe Acrobat Reader på en iPAD eller en Android surfplatta.

Jag spelar låten i G med capo på andra bandet vilket egentligen blir i A så jag blev tvungen att göra ett blad åt ”Bosse Kontrabas” så att han kunde hänga med på låten. Funkade hur bra som helst! Basversionen är sidan 2 av bladet eller om du vill spela utan ”capodaster” eller ”gitarrklämma” om du så vill.

Du kan även skriva ut texten på din skrivare. Välj då din färgskrivare eftersom ackorden visas i färg.

Min musik