Donovan

Som jag sa, så köpte jag två LP-skivor tillsamman med en portabel skivspelare med bärhandtag för min första lön.

Valet föll på Donovans ”Wear Your Love Like Heaven”, en ”FlowerPowerLP”.

Bland de sista låtarna fastnade jag för hans tonsättning av en dikt av William Shakespeare, ”Under The Greenwood Tree”. En låt som jag lärde mig utantill som tonåring och som sitter i skallen, käften och fingrarna än idag.

Just det albumet finns inte på Spotify utan ingår i en samling där alla låtarna finns med: ”A Gift From A Flower To A Garden”. Då jag har sparat mitt exemplar av albumet så ser jag att de 10 första låtarna som avslutas av ”Someone singing” är plattans alla låtar dessutom i rätt ordning!

På den tiden skulle man gilla antingen Dylan eller Donovan, Elvis eller Tommy Steele, Beatles eller Rolling Stones, Hep Stars eller Tages osv… Jag fattade aldrig varför, så jag gillade oftast odogmatiskt båda två. Att det blev en Donovan-LP istället för Bob Dylan var mest en slump. Hittade snart även Bobs låtar.

Den här blandningen av musikintresse gjorde att jag inte platsade i vårt GarageBand hemma hos Seth Jansson. Jag har för mig att de hette ”The Knosows”. På bas lirade ”Hulda” som egentligen heter Kenneth Pettersson.

Själv satt jag hemma i vårt källargarage och lirade eftersom akustiken var så bra på grund av betongväggarna. Naturlig ”Reverb” faktiskt. Lirade där även ”Regniga Natt” på trumpet inspirerad av Herb Alpert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.