Tre gånger Windows 8.1

Då är jag i mål med mina tre prylar i min mobila värld. Laptop, Pekplatta och Mobil. Den senaste anskaffningen var en 8”pekplatta med Windows 8.1 där syftet är att ha en lättillgänglig mobil dator som funktionellt lägger sig mitt emellan Laptoppen och mobilen.

Skärmklipp

Laptop: Toshiba Satellite Pro. Skärm: 11,6”. OS: Windows 8.1. Under 3.000 SEK

Toshiba Satellite Pro NB10-A

img

Tablett (pekplatta): Toshiba Encore 2 WT8-B-102. Skärm: 8”. OS: Windows 8.1. Under 1.500 SEK

Mobil: Nokia Lumia 820. Skärmstorlek: 4,3”. OS: Windows Phone 8.1. Ca 3.000 SEK

Min Lumia 820 skulle kunna bli en Lumia 830 men den fungerar så pass bra att jag inte ser någon anledning till att byta upp mig.

Vad gäller tabletten så har jag ikväll kollat på min första Netflix-film i den och jag kan inte annat säga att den fungerar som film-apparat alldeles förträffligt. Hörlurarna har jag från mobilen sedan tidigare och jag tycker att ljudet är mycket bättre än min gamla Samsung Galaxy Tab 3 som nu får vila tills vi bygger om köket på landet. Då får den bli vårt receptregister vid spisen Ler

Jag återkommer om mer intryck om plattan i ett eller flera senare inlägg. Det jag är mest nöjd med såhär långt var installationen. Via mitt Microsoftkonto så sattes plattan upp utifrån mina inställningar i Laptoppen. Det betyder att jag inte behövde ägna evigheter till att ställa in en massa detaljer. Hur bra som helst!

En sak gjorde jag omgående! Avinstallerade McAfee! Efter omstart, som plattan krävde av mig, så satte Windows själv igång den av Toshiba/McAfee inbyggda samt avstängda Windows Defender!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.