1. Budgetlurar

Med budgetlurar menar jag bra moderna mobiltelefoner som i pris ligger under eller runt 1500 kr. Jag brukar även kalla dessa telefoner för ”min pratmaskin” eftersom det är det primära användningsområdet för en mobil. Alltså ska dessa pratmaskiner ha bra ljud samt bra batteritider som främsta egenskaper. Eftersom det är pratmaskiner så är ”Kontakter” en viktig del av telefonen. Jag återkommer vilka krav jag har i den vägen.

Som god tvåa utöver själva pratfunktionen kommer kalendern. Den hör ofta intimt samman med pratet eftersom ett samtal kan planeras in i tiden via kalendern.

Kameran är bra att ha när man ”glömt” den riktiga hemma. Att kunna ta en bild när som helst klarar även mina pratmaskiner. Båda har 5 megapixels upplösning.

Övriga funktioner är så kallade ”bra att ha” funktioner som egentligen inte är så viktiga. Det skulle i så fall vara att kunna surfa. Men även här värderar jag de traditionella mobilsidorna som exempelvis är nyheter i komprimerat skick. Jag uppskattar exempelvis att min hemsida i WordPress direkt utan att jag behövt göra något automatiskt är surfbara i budgetluren via den enkla browser som de brukar vara försedda med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.