Mobil nostalgi

Jag anser att det finns en snefördelning i massmedia till så kallade smartphones fördel när det gäller tester, reklam och marknadsföring. Man får ibland intrycket att man är en idiot när man inte hakar på trenden och skaffar en telefon som till och med är dyrare än en bra laptop.

Den detalj som jag tidigt reagerade på var/är kriget om hur många appar som finns att ladda ner. Den senaste siffran i kampen ligger någonstans runt 10 000 stycken! Av dessa är det kanske ett 10-tal som till slut kommer att bli de som respektive användare kommer att använda. Så den här ”sifferleken” är en form av kejsarens nya kläder som på sikt bara kommer att uppfattas som larvig.

Därför öppnar jag upp den här sidan enligt en medveten filosofi som bygger på mina behov av att kunna vara mobil i relation till min datoriserade tillvaro.  Visst kan jag se fördelar med smartphones men jag ser även uppenbara nackdelar. Kanske är det även ett mått på egensinnighet att inte följa strömmen utan som vanligt gå mina egna vägar och fundera ut vad det egentligen är vad jag behöver istället för att lyssna på budskapen från säljare, marknadsförare och massmedia.

Dessutom kommer jag att skriva om min treprylsstrategi där jag delat upp smartphonebehovet i två delar, nämligen ”Budgetluren” och ”Pekplattan”. Den tredje prylen i sammanhanget är datorn som kan vara en laptop eller en stationär. Alltså den miljö som de flesta redan har och använder.

Som du ser av mina prylar så är de begränsade till de prylar som jag redan har och använder. Anledningen är att jag inte har några möjligheter att testa andra prylar typ iPhone, iPad eller någon lur med Windows Phone 7 eller Android. Det får någon annan hjälpa dig med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.