Kvalitetsutveckla med SharePoint

och Originalprincipen
Av Rolf Granlund

När du klickar på bilden öppnas en PDF-version av boken. Jag rekommenderar att öppna filen i Acrobat Reader samt ställa in för tvåsidig visning. Du får även ladda ner filen.
Klicka på bilden för att öppna PDF

Boken inleds med några problem­be­skriv­ningar där jag även ger korta lösnings­för­slag utifrån varje beskrivet problem­område. Kärn­verk­samheten och de stöd­jande verk­sam­heterna finns i alla verksam­heter. Genom att använda färger på ett medvetet sätt synliggör ni vad som är vad, så att rätt prioriteringar genomförs oavsett stödjande IT-system. Det är kärnverksamheten som ni får intäkter av, vilket betyder att kärnverksamheten bör ha högsta prioritet vid kvalitetsutveckling.

SharePoint är ett verktyg för samverkan och det är viktigt att förstå hur ett verktyg för samverkan påverkar sättet att arbeta. Mallar för samarbeten och möten är centrala delar av SharePoint för att snabbt komma igång. Boken beskriver översiktligt vad som finns i SharePoint 2007 men motsvarande mallar finns även i SharePoint 2010. En produktportal är en avancerad tillämpning oavsett verktyg därför beskriver jag hur en sådan kan skapas utan en enda rad programkod i SharePoint för att du ska förstå att det är relativt enkelt att utveckla hjälpmedel i SharePoint.

Versioner och versionshantering är viktiga delar i en organisation. En central del i boken är därför att ge varje dokument en unik identitet. Egentligen kan ni versionshantera hela organisationen med hjälp av SharePoint. Jag beskriver därför en teoretisk modell om hur ni kan byta ett helt personalsystem (HR) med lite finurlig versionshantering av information och den dokumentation som ingår.

Originalprincipen är den logiska konsekvensen av bokens budskap och handlar om att internt helt sluta skicka dokument som bilagor via E-post inom organisationen.

Rolf Granlund, juni 2010.

Antal sidor: 105 st
ISBN: 9789185879977

Mina böcker som PDF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.