Använd Project 2010 på mitt sätt

”en bok om planering och uppföljning”
Av Rolf Granlund

Inom en månad bör boken vara ute i handeln
Klicka på bilden för att öppna den i PDF

Syftet med «Använd Project 2010 på mitt sätt, en bok om planering och uppföljning» är att visa på en metod där timmarna är i fokus. Visserligen hanteras timmar på ett utmärkt sätt om vi bara ser på planeringsfasen men stödet för att tidrapportera i timmar i samband med uppföljning är enligt min mening mindre bra. Project lyfter fram uppföljning i form av procent färdigt i stegen 0, 25, 50, 75 samt 100 procent färdigt vilket medför en del problem både för projektmedlemmar men även för projektledare. Det vanligaste sättet att rapportera tid är timmar speciellt för konsulter men även för egen personal. Det medför att alla projektmedlemmar dels rapporterar tid i timmar till ekonomi- och faktureringssystem och dels måste räkna om dessa timmar i form av procent färdigt för att tillfredställa Projects standarduppföljning vid rapporteringstillfället. Oavsett om det är projektmedlemmen eller projektledaren som gör denna omräkning så är risken för fel rätt stor. Dessutom är denna omräkningsaktivitet en onödig process som sker vecka för vecka och som jag ser som en form av kvalitetsbristkostnad.

I boken argumenterar jag varför samt hur ni jobbar med timmar som bas i Project och i samband med uppföljning. Den viktigaste detaljen är uppskattningen av återstående tid som ligger till grund för projektets detaljerade prognoser. Se på timmarna och timpriser så sköter sig dagar, veckor, månader samt kostnaderna för nedlagt arbete automatiskt i Microsoft Project 2010.

Slutligen kan jag nämna att jag varit yrkesverksam inom IT sedan 1973 där merparten av min yrkesverksamma tid varit i form av projekt både som projektledare och som projektmedlem.

Rolf Granlund

Antal sidor: 140 st
ISBN: 978-91-86690-61-8

Mina böcker som PDF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.