Använd Excel 2010 på mitt sätt

”En bok om bok om matriser, beräkningar och grafik”
Av Rolf Granlund

Syftet med «Använd Excel 2010 på mitt sätt, en bok om matriser, beräkningar och grafik» är att ta dig med på en upp­täckts­färd i Excels skrym­slen och vrår. Boken är även ett komplement till min bok om Project 2010 som i sin rapportmodul skyfflar över projektmaterialet till Excels pivotdiagram och pivottabeller. Därför har jag lagt en hel del krut på just pivottabeller och pivotdiagram även om exemplen inte är hämtat från Project 2010.

Jag har ingen ambition att göra dig till en expert inom den så kallade högre matematiken utan väljer att med några väl valda exempel visa vad du kan använda Excel till i ditt dagliga arbete. Exemplen är vanlig tabellhantering, beräkningar i tabellen, mellan tabeller samt hur du enkelt skapar grafiska bilder av siffermaterial.

Excel är även ett hjälpmedel som får mig att inse hur lite jag egentligen kan. Möjligheterna är med andra ord enorma om du frågar mig. Att skriva en bok om Excel som täcker allt är därför ett evighetsgöra vilket jag inte på något vis har någon ambition att gå iland med. Men Excel är även oerhört enkelt att använda om du bara håller dig till de vanligaste räknesätten och inte kopplar ihop dina kalkylblad till alla möjligheter som Excel erbjuder.

De delar som jag tycker går över min horisont kunskapsmässigt beskriver jag därför helt kort i ett försök att ge en vink om vad du kan göra om du är en avancerad matematiker eller vetenskapsman eller kvinna.

Slutligen kan jag nämna att jag varit yrkesverksam inom IT sedan 1973 där merparten av min yrkesverksamma tid varit i form av projekt både som projektledare och som projektmedlem.

Rolf Granlund

Antal sidor: 258 st
ISBN: 978-91-86690-92-2

Mina böcker som PDF

En reaktion till “Använd Excel 2010 på mitt sätt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.