Det här är mitt liv (This is my life)

This is my life” är nog i Sverige den mest kända låten vid sidan av ”Lille du”. This is my life framfördes då Kim var lead singer i Gasolin. Men den här versionen med Kjukken är min favorit mycket beroende på att jag fick se den lajv i Göteborg två gånger. Speciellt gitarrsolot av Karsten Skovgaard är min inspiration till ett munspelssolo.

Cornelis Vreeswijk har översatt och spelat in en svensk version som heter ”I mina kvarter”. Jag hittade den efter att jag översatt This is my life från engelska till svenska. Däremot blev jag inspirerad av Cornelis version när det gäller tempot men inte sambatakten. Så här har du min översättning och version.

Vid inspelningen blev jag nöjd med munspelssolot först efter sista delen av andra reprisen, alltså tredje gången jag går upp på de höga tonerna. Jag har där mer kontroll på volymen. Du hör nog skillnaderna. Den sista är rätt bra om jag får säga det själv.

Att lira ett solo på munspel som hänger i en ställning runt halsen samtidigt som fingrarna ska göra sitt är rätt svårt.

Det här är mitt liv

Inspelat hos Studio Kungsgatan på Kungsholmen i Stockholm 2019.
Producerad av Martin Bustgaard Granlund

Text med ackordanalys

Om du vill spela med eller träna in en egen tolkning av denna fina låt så kan du klicka på bilden till höger så öppnas en PDF-version av texten som du sedan kan visa på en surfplatta via Adobe Acrobat Reader på en iPAD eller en Android surfplatta.

Du kan även skriva ut texten på din skrivare. Välj då din färgskrivare eftersom ackorden visas i färg.

Uppdaterat textblad

Jag har justerat texten så att den mer harmoniserar med en mjukare berättelse samt att jag ändrat mina munspelssolon. De består idag av två delar, en låg och en hög version. Den låga både inleder och avslutar låten.

På så sätt har låten ännu mer blivit en kärleksvisa än vad den är i original

Men tyvärr har jag ingen ny inspelning på förändringarna.

Min musik